A 2012-es esztendő nagy változást hozott pincészetünk életébe, ugyanis ez az első olyan évjáratunk, ahol új technológiát alkalmaztunk a bor készítése során, többek között a Furmint fajtánál is. Az egész évre jellemző csapadékhiány és a rendkívüli meleg időjárás következtében korábban beértek a szőlőfürtök, mindazonáltal kiváló minőségű alapanyagot tölthettünk a présekbe. Rövid áztatást és a préselést követően, a mustot hűtve, irányított erjesztéssel dolgoztuk fel, így megőrizte mindazon jó tulajdonságát, ami a szőlőre jellemző. Néhány hónapos hordós érlelést követően is megmaradt illatának intenzitása, ízének frissessége, mégis savai lekerekedtek és harmonikus egyensúlyba kerültek a bor ásványosságával, fajtajellegével.
Fogyasztása: 12-14°C-on ajánlott.
alkohol: | 12,49 %(vol) |
cukor: | 1,28 g/l |
sav: | 5,9 g/l |
extrakt: | 22,8 g/l |