topLeftImage Szépkártya elfogadó hely

A bor, mely harmonizálja auránkat

topLeftImage

BORAINKRÓL ÁLTALÁBAN » NAGY-SOMLÓI OLASZ RIZLING » 2009

A Somlóra jellemző ásványosság és a fajtára jellemző mandula keserűség erősen mutatkozik ebben az ászokhordóban erjesztett és érlelt borban. Az íz és illatvilágában az érett szőlő jegyei a minerális és a fajtából adódó jegyek szép harmóniában vannak. Színe a szőlő érettségi állapotának megfelelően a szalmasárga és az aranysárga között van. A magasabb alkoholtartalma és alacsonyabb savtartalma a bor testességének köszönhetően kevésbé érezhető és harmóniát mutat. A palackos érlelése a bor javára szolgál. Fogyasztása 14-16◦C-on ajánlott.

alkohol:

13 % vol

 

cukor:

0,9 g/l

 

sav:

5,8 g/l

 

extrakt:

24,6 g/l

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.