
A 2009-es év nem csak országosan volt kiemelkedő, de itt a Somló nyugati oldalán is csúcsévjáratnak bizonyult. Az ebben az évben szüretelt Sárgamuskotály is a pincészetünkre jellemző hagyományos technológiával készült. A pince klímája 12-14 fokon mozog egész évben, így biztosítva lehetőséget arra, hogy az oda bekerülő must megfelelő hőmérsékleten erjedjen. Ennek is köszönhető, hogy a bornak friss, gyümölcsös, muskotályos illata lett, amit a talajból kapott tűzköves, minerális illat alig érezhetően egészít ki. Ízében a szőlő gyümölcsössége köszön vissza, amihez egy élénk savérzet kellemes harmóniában társul. Az ászkolásos érlelés észrevehetetlenül megbújik a bor ízében , illatában és ezüst-sárgás színében.
alkohol: | 11,51% vol |
összes savtartalom: | 5,8 g/l |
cukor: | - |
összes kénessavtartalom: | 181 mg/l |
szárazanyag tartalom (cukormentes extrakt): | 23,4 g/l |