topLeftImage Szépkártya elfogadó hely

A bor, mely harmonizálja auránkat

topLeftImage

BORAINKRÓL ÁLTALÁBAN » NAGY-SOMLÓI HÁRSLEVELŰ

A Hárslevelű a Kárpát medence őshonos szőlő fajtája. Késői érésű, kimondottan hegyvidéki termesztésre alkalmas. Magas cukorfokkal szüretelhető időnként aszúsodó a Tokaji egyik alapfajtája. A Nagy Somlói Borvidéken is régóta termesztett szőlő. Bora illatos, tipikusan méz illatú,kellemes zamatú, testes, harmonikus, kemény, de finom savú. A vulkanikus talaj ásványos teltséget kölcsönöz a bornak. Fahordós érlelésre alkalmas, rövid ászkolás segíti savtartalmának lekerekítését. Önállóan is kiváló bort ad, de kedvelt házasítási alapja más fajtáknak is. Fogyasztása 12-14 C° között javasolt. Szárnyasok és más fehér húsok mellé kiváló élményt biztosít.

Évjáratok:
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.